Winterwandeling ‘Met zonder jas’

Wat was bedoeld als een winterwandeling, werd een bijzonder mooie en heel gezellige lentewandeling. Onder prachtige omstandigheden gidste Sjef Vingerhoeds een 30-tal gildebroeders- en zusters door natuurgebied de Mortelen.  Dit gebied kent Sjef op zijn duimpje en vol trots vertelde hij verhalen en wetenswaardigheden over het gebied waar Sjef, zijn vader, ooms en broers hun leven grotendeels hebben doorgebracht. De vertelsels gingen soms zelfs terug tot het tijdperk van Napoleon.

 

Dat je niet ver weg op vakantie hoeft te gaan om een mooi stukje van de wereld te zien werd tijdens deze wandeling wel duidelijk. De mooie, soms onbekende, stukjes van Oirschot werden nog mooier met de diverse anekdotes van Sjef. Gebeurtenissen van vroeger, bijzondere percelen en natuurlijk de diverse karakteristieke personages en families uit dit gebied werden uitgebreid besproken. En ook door velen herkend.

 

De organisatie had op de route diverse tussenstops ingericht. Koffie met cake, soep met brood, een borreltje met een hapje. Jeanne Vingerhoeds, Rudi Smits en Thomas van Laarhoven hadden overal aan gedacht.

 

Tegen een uur of 5 kwamen we terug op het oude nest van de familie Vingerhoeds. Natuurlijk werd er nog wat nagebuurt en dat kan nergens beter dan in café Vingerhoeds. Het was een fantastische dag, voor herhaling vatbaar. Sjef, Jeanne, Rudi en Thomas, hartelijk dank voor de organisatie.