Home » Nieuws

Nieuws

Mei 2018

Koningschieten bij Sint Joris Gilde Oirschot

Op 28 mei aanstaande viert het Sint Joris gilde haar jaarlijkse teerdag. Dit jaar is dat een bijzondere teerdag, want het 4 jaarlijkse koningschieten staat op het programma. Omdat de huidige koning,  Rien van Ruremonde, inmiddels 2 achtereenvolgende termijnen koning is, kan de unieke situatie ontstaan dat Rien keizer wordt van het gilde. Er is nog één obstakel; eerst moet Rien wel voor de 3e achtereenvolgende keer koning schieten.

Lees meer »
April 2018
Maart 2018

De kaarten zijn geschud

De laatste kaartavond van het seizoen is voorbij. Het was al weken duidelijk dat deeindoverwinning Jan Lunenburg niet meer kon ontgaan. Met 7 punten behaald Jan zijnlaagste score van het seizoen, maar dat betekent wel dat hij dit jaar alleen maar positievescores heeft gehaald. Een heel knappe prestatie!Jan, van harte gefeliciteerd en geniet van je welverdiende prijs die is geschonken doorGasterij de Beurs.

Lees meer »

Sint Joris Rik Competitie 12e ronde

Als er een profcompetitie bestond voor rikkers, dan adviseren we Jan Lunenburg om daaraan mee te gaan doen. Ook in de voorlaatste ronde behaalde hij weer pluspunten, 85 maar liefst! Als Jan in de laatste ronde ook nog pluspunten scoort is dat een unicum. Tot nu toe is het nog nooit iemand gelukt om iedere kaartavond met pluspunten te eindigen.

Lees meer »
Februari 2018

10e ronde Sint Joris Rik Competitie ‘Onrust bij de rikkers’

Telefoontjes, appjes, e-mail, de schrijver ontving vele verontrustende vragen waarom de laatste stand van het kaarten nog niet op de website stond. Onze schrijver is een fervent skiër en had zich ingeschreven voor het grootste (winter)sportevenement op aarde. Onderweg naar Pyeong Chang is hij echter in Ellmau (Oostenrijk) blijven steken en heeft toen daar de lange latten maar ondergebonden. Vandaar de vertraging.

Lees meer »
Januari 2018
December 2017

7e ronde Sint Joris Rik Competitie

Na een lange kerst met veel eten en drinken, waren de meesten opgelucht dat ze er weer even 'uit mochten'. Met 25 kaarters en een grote groep darters was het afgelopen donderdag weer 'volle bak'.

Lees meer »

Agenda