Home » Nieuws

Nieuws

September 2018
Augustus 2018
Juni 2018

KKW 2018! Het zit er weer op.

Op zaterdag 23 juni 2018 was het weer zo ver, de laatste de ronde van de kruisboogwedstrijd voor niet gildebroeders. Na een viertal gezellige dinsdagavonden, zou er deze dag de beslissing moeten vallen, over wie de winnaars van deze editie zou worden.

Lees meer »

Gildefeest Vessem

Het filmpje zegt eigenlijk genoeg (kwaliteit filmpje is helaas niet optimaal). Het was een skonne dag. Het weer was warm en zonnig en het bier koud (en we hebben heel goed geluisterd naar de EHBO: we hebben het bier niet te lang in de zon laten staan ;-))

Lees meer »

Gelezen in het weekjournaal!

Eens in de vier jaar schiet Sint Joris om een nieuwe koning en daar gaan altijd maandenlange  speculaties aan vooraf over wie er voor het koningschap gaat. Bij Sint Joris is nooit bekend wie voor deze eervolle titel gaat schieten en als je toevallig ook maar een keer gaat oefenen ben je direct ‘verdacht’. 

Lees meer »
Mei 2018

Koningschieten bij Sint Joris Gilde Oirschot

Op 28 mei aanstaande viert het Sint Joris gilde haar jaarlijkse teerdag. Dit jaar is dat een bijzondere teerdag, want het 4 jaarlijkse koningschieten staat op het programma. Omdat de huidige koning,  Rien van Ruremonde, inmiddels 2 achtereenvolgende termijnen koning is, kan de unieke situatie ontstaan dat Rien keizer wordt van het gilde. Er is nog één obstakel; eerst moet Rien wel voor de 3e achtereenvolgende keer koning schieten.

Lees meer »
April 2018
Maart 2018

De kaarten zijn geschud

De laatste kaartavond van het seizoen is voorbij. Het was al weken duidelijk dat deeindoverwinning Jan Lunenburg niet meer kon ontgaan. Met 7 punten behaald Jan zijnlaagste score van het seizoen, maar dat betekent wel dat hij dit jaar alleen maar positievescores heeft gehaald. Een heel knappe prestatie!Jan, van harte gefeliciteerd en geniet van je welverdiende prijs die is geschonken doorGasterij de Beurs.

Lees meer »

Sint Joris Rik Competitie 12e ronde

Als er een profcompetitie bestond voor rikkers, dan adviseren we Jan Lunenburg om daaraan mee te gaan doen. Ook in de voorlaatste ronde behaalde hij weer pluspunten, 85 maar liefst! Als Jan in de laatste ronde ook nog pluspunten scoort is dat een unicum. Tot nu toe is het nog nooit iemand gelukt om iedere kaartavond met pluspunten te eindigen.

Lees meer »

Agenda