Nieuws

Maart 2024

Peer Wal beat them all

Een buitenguldse kaarter was vorige keer al vakkundig uitgeschakeld voor de hoofdprijs, nog een te gaan. Het lot bepaalt steeds wie met wie aan de kaarttafel zit, maar iedereen begrijpt dat uiteindelijk Arly dat bepaalt. Het gezicht van Peer van de Wal betrok al snel toen hij zag dat ‘het lot’ had bepaald dat hij het tegen de sterkste van de sterkste kaarters moest opnemen. Nog niet begonnen en al met 1-0 achter.

Lees meer »

Hein Bullens capituleert

Al weken voert Hein Bullens de ranglijst aan en alles wees er op dat hij op weg was naar een klinkende eindzege van de Sint Joris Rik Competitie. De negatieve score van ronde 8 was een missertje, kan iedereen een keer overkomen. Hein herstelde zich vorige keer en stapte afgelopen donderdag vol zelfvertrouwen ons gildehuis binnen. Het lot bepaalde dat Hein bij Mien van Nistelrooij, Peer Wal en Jan Luun aan de kaarttafel kwam te zitten. Stuk voor stuk zeer ervaren kaarters, echte klasbakken. Zijn zelfvertrouwen was in een klap weg, alhoewel Hein dat niet liet merken. Vakkundig werd de keizer van het kaarten langzaam gesloopt. Een paar uur verder, een illusie armer en met een negatieve score van 160 punten keerde Hein huiswaarts. Ook daar trof hem nog dikke pech, z’n auto vastgereden in de blubber.

Lees meer »
Februari 2024

Ronde 9 kaart- en dartcompetitie

Naarmate het einde van de competitie nadert neemt de spanning toe, wordt de strijd harder en beginnen sommigen zelfs met een soort van ‘psychische oorlogsvoering’. Meteen bij binnenkomst grijpt Theo zijn kans, nestelt zich naast koploper Hein Bullens en probeert er achter te komen wat zijn tactiek is. Tegelijk praat Theo op hem in dat de hoofdprijs die op de eindoverwinning staat geld kost in plaats dat het iets oplevert: ‘Oan die bon vande Beurs hedde eigelijk niks aan Hein, ge moet iedereen uitnodigen om mee te goan en da kost oe een hoop geld’. Hein maakt er niet veel woorden aan vuil, denkt er het zijn van, gaat lekker een potje kaarten en loopt weer verder uit op de rest.

Lees meer »

Ronde 7 en 8 van de kaart- en dartcompetitie

Voor de een is 2024 succesvol gestart, voor de ander wat minder. Bert Smits heeft 6 ronden lang aan kop gestaan van de ranglijst, maar door 2 slechte ronden heeft Hein Bullens hem ingehaald en hebben we een nieuwe koploper. Overigens heeft Hein maar een zeer kleine voorsprong, de top 5 staat heel kort bij elkaar en er kan nog veel gebeuren.

Lees meer »
Januari 2024

Nieuwjaarsquiz 2024

In gehele winterse sferen hebben we onder onze leden en hun partners weer onze jaarlijkse nieuwjaarsquiz mogen houden op 5 januari 2024. De activiteitencommissie heeft zich al maanden voor aanvang samengevoegd om weer een leuke afwisselende quiz te bedenken en om te zetten in een mooie presentatie.

Lees meer »