9e ronde Sint Joris Rik Competitie ‘Don Leo leidt gevoelige nederlaag’

Al vanaf ronde 2 voert Leo Driessen de ranglijst aan en velen, inclusief Leo zelf, gingen er al vanuit dat de eindoverwinning niet meer aan Leo voorbij kon gaan.

 

Waar geen rekening mee werd gehouden is dat gilden in de Middeleeuwen zijn opgericht om het eigen volk te verdedigen. Weliswaar in een iets andere vorm, maar Sint Joris verdedigt haar ‘eigen volk’ nog steeds met verve. Leuk en gezellig dat een ‘Buitenguldse’ mee komt kaarten, maar de prijzen blijven in Straten. Geen middeleeuwse methoden, maar een beetje intimidatie en Leo bibberde zo naar een score van 105 in de min. Jan van Overbeek profiteerde en bracht de riante voorsprong van Leo terug naar 20 punten. Volgende keer ‘er op en er over’.

 

Met nog 4 ronden te gaan is de strijd weer helemaal open. Zoals het er nu uitziet doen er nog 5 kaarters mee om de koppositie, waarvan 3 ‘Buitenguldsen’, dus in werkelijkheid zijn er nog 4 kanshebbers 😉.

 

De volgende ronde is op donderdag 21 februari. We kijken er al naar uit want en zijn benieuwd wat er dan weer te beleven is. De koffie staat vanaf 20.00 uur weer klaar.