In memoriam HENK VAN LOON Sr.

Wij ontvingen het droevige bericht dat onze gildebroeder Henk van Loon in de vroege ochtend van 13 mei op 75-jarige leeftijd is overleden.

 
 

HENK VAN LOON Sr.

In memoriam
 
Zo vol in het leven, zo trots dat hij recent weer opa werd, zo enthousiast,
zo gedreven, zo onverwacht en droevig het bericht, dat onze gildebroeder Henk van Loon sr. is overleden.
 
Hoe vaak heeft hij schutters opgeleid? Hoe vaak kruisbogen, sloten, latten en pezen gemaakt?
En hoe vaak is hij samen met zijn vrouw Greet het gilde dienstbaar geweest, op alle mogelijke manieren? Hoe vaak zijn we in huize van Loon gastvrij ontvangen en hebben we met Henk en Greet over het wel en wee van de guld gebuurt, gediscussieerd of gesteggeld? We weten het niet, omdat het zo vaak was en het vanzelfsprekend was geworden. We verliezen in Henk een markant gildebroeder, die niet alleen in ons gilde zijn waardering geniet, maar zeker ook in de gehele regio.
 
Henk en Greet gaven hun liefde en toewijding voor het gildewezen door
aan hun zoons Martien en Henk jr. Maar ook anderen konden meegenieten van de mooie verhalen uit de oude doos en werden door Henk enthousiast gemaakt voor het gilde. Zichtbaar genoot Henk van het massaal uitrukken van Sint Joris, of gewoon van een kop koffie en een avond gezellig buurten na het schieten. Henk was trots op zijn Sint Joris.

 

In 1961 werd Henk gildebroeder van Sint Joris en was vanaf die tijd een geducht tegenstander als kruisboogschutter. Tot enkele jaren geleden waren er weinig wedstrijden dat hij zonder zilver naar huis ging. In 1973 legde hij mede de basis voor de kostumering van ons gilde en samen met Greet versterkte hij toen de  volksdansgroep. In 1998 schoot hij als sterkste schutter van het gilde koning en volgde daarmee zijn zoon Martien op.

 

Eind vorig jaar nog waren Henk en Greet 50 jaar getrouwd en mocht het gilde hulde brengen aan het gouden bruidspaar. Wat waren Greet en Henk trots op hun gilde, dat zo nadrukkelijk een deel van hun leven is.

 

Iets meer dan een half jaar later staan we voor de taak onze laatste eer aan Henk te brengen. Wij hopen dat het gilde, zoals dat ook voor Henk was,  voor Greet en haar kinderen en kleinkinderen een warm nest mag blijven.

 

Moge hij rusten in vrede.

 
 

Reactie plaatsen

Reacties

joris schreppers
6 jaar geleden

Prachtige foto van een prachtige man met respect voor normen en waarden.
De gesprekken die ik met hem had waren bijzonder en leerzaam. Ik denk dat iedereen hem erg zal missen. Hij leeft zeker in mijn herinnering voort.