Kaarters en darters hebben rustige aanloop naar de kerst

Met vijf bezette kaarttafels en met vijf darters was de laatste kaartavond van 2023 gezellig rustig.

Vanwege het weer, dat al maanden bar en boos is, moesten we later beginnen met kaarten en darten. Eerst moesten er kleren worden gedroogd en sommige kaarters wachtten thuis de ergste buien af voordat ze naar de guld fietsten.

 

Zoals gebruikelijk begint iedere avond met een bakske koffie en een paar opmerkingen richting de schrijver over de analyse van de vorige keer die op de website te lezen is. ‘De gedupeerden’ zeggen dan niks op de website gezien te hebben: ‘Ik kijk eigenlijk nooit’, maar ze weten op een of andere manier wel precies waarover het ging. Ik denk dan, t’is goed Kees.

 

Enkele vaste krachten waren deze keer afwezig wat deels wel te verklaren is: kerstborrel, griep of slecht weer. Voor Arly was het een verrassing dat hij weer niet werd opgehaald door zijn maat Theo. Theo, ook bekend van zijn uitspraak: ‘de donderdagavonden zijn van mij’, moest met zijn vrouw mee naar een kerstborrel. Dus Arly moest alleen de weg zien te vinden. Heen ging goed………………..

 

De darters werden opgezweept met muziek van Mariah Carey, Wham en die vent die al jaren in zijn auto zit en zingt dat hij niet kan wachten tot hij zijn familie ziet. Verschrikkelijke kwijlmuziek, maar de darters gaan er goed op. De meest romantische van het stel komt dan al snel bovendrijven. Het zal dan ook niemand verbazen dat Wim van de Sande met grote overmacht de winnaar van de avond was.

 

Bij de kaarters waren er deze keer geen grote uitschieters. Bert Smits haalde zijn eerste negatieve score van het seizoen. Hij hield de schade beperkt en blijft aan kop. Hein Bullens, Jan van Overbeek en Jan Lunenburg volgen op korte afstand en blijven allemaal op dezelfde plek als vorige ronde staan.

 

Het gilde wenst iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling. We zien jullie graag weer terug op donderdag 11 januari. Om 20.00 uur staat de koffie weer klaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.