WEER 100!! Sint Joris Rik Competitie

Haal ik op vrijdagochtend de krant uit de brievenbus, liggen daar ook de uitslagen van het kaarten van de avond er voor. Het eerste wat ik zie is een handgeschreven berichtje: WEER 100!

 

Weer 100? Dat kan van alles zijn. Op wintersport ben ik ook niet magerder geworden dus mogelijk is het een verwijzing naar een zware carnaval waardoor het lijnschema van de betreffende persoon helemaal in de war is…. Maar toen ik de standen aan het invullen was, had ik het al snel gezien. Rene Graafmans had voor de 3e keer dit seizoen een score van 100 of meer. Een knappe prestatie waar hij kennelijk zeer tevreden mee is. Met deze score lijkt Rene zeker te zijn van een plek in de top 3. Jammer van de vorige ronde, anders was er zelfs nog een kansje om Jan van Overbeek van de 1e plek te verstoten. Met een voorsprong van 208 punten en nog maar 1 ronde te gaan moet het raar lopen wil Jan de 1e plek nog verspelen.

 

Zoals het hele jaar al het geval is, is de strijd onderin vele malen spannender. Nog 5, misschien wel 6 kaarters maken aanspraak op de laatste plek. Gerard heeft de rode lantaarn overgedragen aan Frits van Loon. Joke Schmitz, Jo van Overbeek, Mien van Nistelrooij en zelfs Kees Meurs hebben nog kans om laatste te eindigen. Ze zullen toch wel hun best gaan doen om ze die schande te besparen??

 

Donderdag 19 maart is het de laatste kaartavond van dit seizoen. De top 4 strijd dan aan 1 tafel om de podiumplaatsen. De rest komt om een gezellige afsluiten te beleven van een prachtig kaartseizoen.

 

De stand is verdeeld in de kaarters die meedoen om de prijzen (maximaal 3x niet aanwezig geweest) en degenen die kaarten ‘buiten mededinging’. Maar ook de ‘club buiten mededingen’ verwachten we 19 maart in ons gildehuis, deze club maakt natuurlijk ook  kans op een leuke prijs.

 

Graag tot ziens op donderdag 19 maart. Om 20.00 uur staat de koffie klaar.