Sint Joris Rik Competitie, ronde 9

De 9e ronde was wederom een kaartavond met een record. Dit keer hadden we maar liefst 9 afvallers, ook deze keer niet te verwarren met kaarters die aan het lijnen zijn. Hadden we vorige keer 34 kaarters in huis, deze keer hadden we een groep van 25 kaarters. Overigens nog steeds een mooi aantal en goed voor een zeer gezellige avond.

 

Enkele kaarters hadden een goede reden om afwezig te zijn. Zo is Peter van de Berkmortel na een val met zijn fiets geblesseerd en zit met zijn arm in het gips thuis. Namen alle kaarters een spoedig herstel gewenst Peter!

 

Ook hadden we diverse afvallers die het zekere voor het onzekere namen en deze avond voor de winst gaan. Ze wilden niet het risico lopen van een verliespartij bij het kaarten. Ze kozen er voor om hun cluppie PSV te kijken, thuis of in het stadion, want tegen het ‘nietige’ NAC zou er op zeker eindelijk een keer gewonnen worden. Johan van Overbeek, Ben der Kinderen en Frans Verouden blijven voor PSV niet meer thuis en zijn er volgende keer gewoon weer bij.

 

Enkele weken geleden dachten we dat de strijd om de koppositie was gestreden en dat Jan van Overbeek met grote overmacht naar de eindzege zou gaan. Maar niets is minder waar. Toine van Hout en Rene Graafmans zijn aan een eindsprint bezig en de achterstand op Jan is eigenlijk te verwaarlozen. De laatste 3 ronden lijkt de strijd tussen Jan, Toine en Rene te gaan. Als ze goed hun best doen kunnen Jos van de Schoot en Theo van de Moosdijk mogelijk nog aanpikken.

 

De volgende kaartavond is donderdag 6 februari. Om 20.00 uur staat de koffie weer klaar. Tot dan!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.