8e ronde Sint Joris Rik Competitie, de avond van de records!

De 1e kaartavond van 2020 was een avond waarop diverse records sneuvelden. Iets voor 8 uur was het nog rustig in ons gildehuis. Normaal zit het gildehuis om kwart voor 8 al aardig vol dus was het de vraag of iedereen wel wist dat het vandaag kaarten was. Maar om iets over 8 stroomde het volk binnen en om kwart over 8 stond de teller op 32 kaarters, 8 riktafels!! Daarmee was het record van het meeste aantal kaarters op een avond verbroken.

 

Het 2e record dat sneuvelde kwam van Kees Meurs. Vol trots vertelde Kees dat hij met de kerstdagen 6 kilo!! was aangekomen. Da’s niet normaal veel, heb je dan zelfs in bed liggen eten? Maar het was niet alleen Kees die wat krapper in zijn bloesje zat. Meer gildebroeders hadden er last van en zijn op 1 januari begonnen met een strak lijnschema. Zoveel lijners (niet te verwarren met afvallers) hadden we nog nooit, dus weer een record. Overigens had het ook effect op het kaarten, Rene stijgt ineens naar plaats 2 van de ranglijst. 

 

Als het om records gaat kan Jantje Vlemminx natuurlijk niet achterblijven. Omdat we deze ronde het meest aantal kaarters hadden zag Jantje zijn kans schoon om het meest aantal mensen te beledigen op 1 avond. Als je maar een record op je naam hebt zal Jantje gedacht hebben 😉.

 

Het meest bijzondere record wat gebroken is, waarvan we zeker weten dat ze er nog steeds van geniet is het puntenaantal wat Nel Schakel behaalde. Voor het eerst haalde ze een score van boven de 100 punten. En nog bijzonderder is, is dat ze haar medekaarters, allemaal door de wol geverfde rikkers (Cor Maandonks, Hans Smetsers en Gerard Spanjers) met een negatieve score liet zitten.

Het geheim achter deze monsterscore zat thuis. Voor het eerst in al die jaren dat Nel mee kaart, riep manlief nog snel vanaf zijn luie stoel de inspirerende woorden: En goed je best doen schat!!

Nel denkt er nu over om in de zomer hetzelfde tegen Aad te zeggen als hij gaat schieten, misschien dat het helpt.

 

Donderdag 23 januari is de volgende ronde. Benieuwd welke records er dan gaan sneuvelen?

Kom gezellig kaarten, om 20.00 uur staat de koffie klaar.