De guld op bezoek bij Boomkwekerij Johan van Overbeek

Ook buiten het gildeseizoen om is ons gilde een actieve vereniging. In de herfst- en wintermaanden worden diverse activiteiten georganiseerd en vanwege zijn 25 jarige lidmaatschap had gildebroeder Johan van Overbeek de hele guld uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op zijn bedrijf.

 

Op zondag 3 november verzamelden er zo’n 70 gildebroeders en gildezusters zich in de loods van Johan aan de Schansstraat. Uiteraard eerst een kop koffie en daarna kon de rondleiding beginnen. Vol trots toonde Johan zijn bomen die in de loods al klaar stonden om die week uitgeleverd te worden. Hierna stond een wandeling door de kwekerij op het programma.

 

De regen werd getrotseerd, Johan vertelde volop over de werkzaamheden op de kwekerij en de medewerkers van Johan stonden klaar om het materieel te demonstreren. Je kunt je haast niet voorstellen hoeveel werk er in zit voordat een klein stekje uitgroeit tot een volwaardige leiboom. En dan is het natuurlijk nog de vraag of er een klant is die interesse heeft in die boom waar Johan en zijn team jaren met passie aan hebben gewerkt.

 

De wandeling van een uur of 2 eindigde in de bar van Johan en Monique en daar werd het gilde getrakteerd op een hapje en een drankje.

 

Het is leuk om van dichtbij mee te maken wat je gildebroeders doen voor de kost en we kijken terug op een interessante en leerzame inkijk in de boomkwekerij van Johan en niet te vergeten de gezellige borrel daarna.

 

Het gilde bedankt Johan en Monique dan ook hartelijk voor de gastvrije ontvangst.

 

Klik hier om de foto’s te bekijken.