Nieuwsbrief oktober

Bijgaand de nieuwsbrief oktober.

 

Zaterdag 13 oktober

Afsluiting gildeseizoen

Inmiddels zijn er al ruim 30 aanmeldingen ontvangen, dus dat belooft een leuke, gezellige afsluiting van het gildeseizoen te worden. Voor degenen die nog niet hebben aangemeld, check je agenda en meld je aan.

 

 

Kaartavonden (en darten)

Het schema van de kaartavonden stond in vorige nieuwsbrief en staat ook op de website www.sintjorisgilde.nl.  De eerste avond is op donderdag 18 oktober. Vanaf 19.45 staat de koffie klaar.

 

 

Winterverschieting Kruisboog op wip 4 Oirschotse gilden

Vorig jaar is gestart met een gezamenlijke winterverschieting met de 4 Oirschotse gilden. Deze verschieting staat open voor ieder lid van een Oirschots gilde en wordt om de beurt gehouden bij een van de gilden. Deze verschieting is steeds op een zondagochtend en is behalve voor het schieten, ook aan te bevelen om gezellig te gaan buurten. De data van de verschietingen zijn:

 

7 oktober                     Sint Joris

4 november                 Sancta Barbara

11 november               Sint Sebastiaan

25 november               O.L.V. Broederschap

2 december                  Sint Joris

16 december                Sancta Barbara

30 december                Sint Sebastiaan

13 januari                    O.L.V. Broederschap

27 januari                    Sint Joris

10 februari                   Sancta Barbara

24 februari                   Sint Sebastiaan

10 maart                      O.L.V. Broederschap

24 maart                      Sint Joris

7 april                          Sancta Barbara

 

 

Hubertusverschieting 

Zondag 21 oktober

 Zoals in vorige nieuwsbrief al gemeld: ‘een nieuwe naam, een nieuwe formule’. Al decennia lang organiseert jaarlijks een van de Oirschotse gilden de wildverschieting. Al jaren werd er gesproken over vernieuwing, maar men wist alleen niet hoe. De nieuwe opzet, waarmee we dit jaar starten is het resultaat van de jeugdige inbreng van onze werkgroep schutters. Naar mening van alle

Oirschotse gilden een verfrissende opzet, waardoor deelname aantrekkelijker wordt.

De belangrijkste wijzigen zijn dat er een ochtend en een middagprogramma is, waarbij er zowel na het ochtendprogramma als het middagprogramma een aparte kamp is. Daarnaast is er in het prijzenpakket rekening gehouden met schutters die liever een andere prijs winnen dan een stuk wild. Zie hier de flyer.

  

Wildavond

Zaterdag 10 november

 Het wild dat we winnen op onze eigen wildverschieting, of op de winterverschieting bij Sint Joris Moergestel op zondag 28 oktober, moet natuurlijk worden opgegeten. Dat gaan we doen op

zaterdag 10 november. De wildavond is voor iedereen die op zijn/ haar manier een steentje heeft bijgedragen aan de Hubertusverschieting op 21 oktober, of is geweest bij de verschieting bij Sint Joris in Moergestel. De hoogte van de kosten van deelname zijn afhankelijk van het totaal aan gewonnen prijzen, maar bedragen waarschijnlijk circa € 10,- p.p. (inclusief bijgerechten en drank).