10e ronde Sint Joris Rik Competitie ‘Onrust bij de rikkers’

Telefoontjes, appjes, e-mail, de schrijver ontving vele verontrustende vragen waarom de laatste stand van het kaarten nog niet op de website stond. Onze schrijver is een fervent skiër en had zich ingeschreven voor het grootste (winter)sportevenement op aarde. Onderweg naar Pyeong Chang is hij echter in Ellmau (Oostenrijk) blijven steken en heeft toen daar de lange latten maar ondergebonden. Vandaar de vertraging.

De vraag naar de stand is overigens wel bijzonder. Het begint namelijk een eentonig verhaal te worden, Jan Lunenburg blijft maar scoren. De achtervolgers lieten allemaal punten liggen waardoor de voorsprong van Jan nu wel erg groot is geworden. Er moet haast een wonder gebeuren wil iemand Jan nog van de koppositie af krijgen.

 

De strijd om de andere ereplaatsen blijft ongemeen spannend. Het lijkt er op dat deze strijd gestreden gaat worden door Kees van Haaren, Wim Bekkers, Hans Smetsers, Jos van de Schoot, Theo van de Moosdijk en Gerard Spanjers. Het beloven dus nog enkele spannende kaartavonden te worden.

 

Onderaan de ranglijst lijkt de spanning ook verdwenen. Cees Meurs (vraagt overigens iedere keer of ik iets over hem wil schrijven) staat ver onder aan en lijkt haast niet meer van de laatste plek af te krijgen. Maar Cees kaart net als vele anderen met de Olympische gedachte; meedoen is belangrijker dan winnen. Een mooie gedachte die we ook bij de Guld hanteren. Dat maakt de sfeer en verbroedert, dat houden we er zeker in.

 

De volgende kaartavond is op donderdag 22 februari. Om 20.00 uur staat de koffie weer klaar. Graag tot donderdag.