'VAN HOK NAAR HUISKAMER' (citaat Jan van Overbeek)

De benaming 'hok' klinkt nogal oneerbiedig. Maar kijkend naar het resultaat van onze inspanningen van het afgelopen weekend is het woord huiskamer in de titel meer dan terecht.

Ons gildehuis is al jaren een fantastisch onderkomen en met z'n allen zijn we er nog steeds trots op dat we dit onderkomen in 2011 geheel op eigen kracht hebben kunnen bouwen. Iedereen was het er over eens dat er meer 'huiselijke sfeer' moet komen. Hierover is veel vergaderd en nog meer gesproken, maar deze week gingen we dan toch aan de slag. Onze eigen binnenhuis- en kleur styliste Claudia Bos adviseerde de werkgroep Huisvesting over kleur, inrichting en diverse aanpassingen. Één van de belangrijkste aspecten uit het plan van Claudia is de grijze wanden te voorzien van een kleur. Onze net ingeboonde huisschilder Sjaak Smits was direct enthousiast. Een planning werd gemaakt en in de kerstvakantie zou het gaan gebeuren. Het enthousiasme was zo groot dat de planning zelfs werd vervroegd.

Afgelopen vrijdag is gestart met schilderen. Het was de bedoeling om in 2 dagen de grote binnenruimte te texen. Het ging zo goed dat inmiddels ook de keuken klaar is en een begin is gemaakt met de toiletgroep.

Het resultaat is fantastisch, zie daarvoor ook de foto's. De komende week wordt de rest getext en de komende weken wordt ook gewerkt aan de andere plannen voor een sfeervol gildehuis.

De start is gemaakt en dat belooft veel voor het eindresultaat.
Alle werkers nogmaals hartelijk dank voor de inzet, ook voor de inzet die nog komen gaat.huiskamer2.jpghuiskamer3.jpghuiskamer7-1.jpg