Bloedstollende finales Sint Joris Rik – en dart competitie

Al weken was het voor iedereen duidelijk dat Peter van de Berkmortel de dartcompetitie zou gaan winnen. Bij de rikkers moest er een wonder gebeuren mocht de eindzege niet naar Peer van de Wal gaan.

 

Afgelopen donderdag was de finaleavond en bijna alles liep anders dan verwacht. Peter van de Berkmortel had niet zijn beste vorm, zenuwen misschien? Wilco Boumans was ijzersterk en was de winnaar van de avond, maar had uiteindelijk 1 punt te weinig. JP van de Berkmortel haalde 3 punten, net voldoende om op gelijke stand te komen met zijn vader. Ze eindigden gelijk en er moest gekampt worden voor de eindoverwinning. Met overmacht won JP de finale en werd daarmee de winnaar van de dartcompetitie.

 

Bij de kaarters startten Peer Wal, Jan Lunenburg, Jo van Overbeek en Bert Smits aan de finaletafel. Peer Wal begon met een voorsprong van maar liefst 99 punten, dus wat kon hem nou geburen. Toch werd het een bijzonder spannende finale. Tot echt het allerlaatste potje leek er voor Peer Wal geen vuiltje aan de lucht. Maar toen sloeg Jo van Overbeek toe, won het laatste potje en ging Peer op de ranglijst voorbij. Met een minimale voorsprong van 10 punten won Jo van Overbeek de rik competitie. Peer Wal werd tweede, met 13 punten voorsprong op de nummer 3, Jan Lunenburg.

 

De pechprijs werd uitgereikt aan Cees Meurs. Eigenlijk mogen we het in dit geval geen pechprijs noemen, maar een ‘geluksprijs’. Dik verdiend!

 

Dus bijna alles verliep anders dan verwacht. Het enige wat niet anders was, was dat het weer ouderwets gezellig was tot in de late uurtjes. De lente begint, dus de kaarten en dartpijltjes worden opgeborgen. De kruisbogen kunnen weer uit het vet en donderdag 4 april start de schietcompetitie weer. Tot dan!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.