‘Een avond vol begrip en onbegrip’

2e ronde Sint Joris Kaart- en dart competitie

 

Da moete we zoo nie mir doen…. Zonder dat ze er erg in hadden werden Peer Wal en z’n maten gevolgd op de weg naar de guld en kon hun gesprek worden opgevangen. Al fietsend spraken Tonnie Biggel en Hans Bosmans Peer Wal vermanend toe. Tis dan wel simpel volk, die van de guld, maar let op, ge moet ze niet tegen de haren in strijken. Als je blijft kaarten zoals vorige keer, dan mogen we nooit lid worden van de guld. Peer nam deze wijze raad ter harte en deed het een keer rustig aan. En zo hadden Jan Luun, Wim Kapteijns en Piet van Diessen ook een leuke kaartavond.

 

De dramatiek aan een andere tafel was van een andere orde. Ergens bij ronde 20 riep meneer Rene zomaar ineens naar de tafel langs hen: Gerda, ik maak het uit ik wil niet meer. Helemaal uit het niets, zonder verdere toelichting. Naar de oorzaak is het nog steeds gissen, er moet vast iets ernstigs zijn gebeurd. De emoties liepen hoog op en het spel moest worden stilgelegd. Het tranendal ging over en na een korte dweilpauze kon er weer gekaart worden. Het gevolg was wel dat Gerda, Tonnie, Cees, Frits en Wim pas heel laat klaar waren.

 

En als je denkt; gekker kan het echt niet meer, zegt Arly om een uur of twaalf, ik ga naar huis want ik moet morgen weer werken. Duidelijk dat hij hier zijn maat Theo van de Moosdijk mist. Theo had hem zeker weten meteen gecorrigeerd en Arly gezegd dat als hij naar huis wil, hij beter met een geloofwaardige verklaring moet komen.

 

We hebben 2 weken om bij te komen van deze bijzondere gebeurtenissen. De 3e ronde is donderdag 9 november. Om 20.00 uur staat de koffie weer klaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.