2e Ronde Sint Joris Rik Competitie

Het was afgelopen donderdag weer ‘volle bak’, met ook weer enkele nieuwe gezichten. Het is dit jaar goed opletten, want de kaartavonden zijn niet iedere keer om de week. De planning is dit jaar iets anders, dus kijk goed naar de agenda op de website van de guld.

 

Ondanks de perikelen in de buurt was Kees Meurs gelukkig weer op het wedstrijdveld aanwezig. Hij overweegt lid te worden van de guld zodat hij goed geïnformeerd is wanneer de kaartavonden zijn en niet meer afhankelijk is van zijn collega’s van de draken. Kees kan sowieso gerust lid worden van de guld. Bij de guld is broederschap en klaar staan voor elkaar misschien wel het belangrijkste. Omdat zijn buurman Gerard Spanjers tijdelijk slecht ter been is, maar wel graag komt kaarten, stond Kees klaar om hem naar de guld te rijden, zoals een gildebroeder dat ook zou doen!

 

Aan de kaarttafels werd er weer flink gestreden. Janus van Hout en Frits van Loon kunnen hun draai nog niet zo goed vinden. Al 2 keer achter elkaar flink wat minpunten en ze staan al flink op achterstand. Theo van de Moosdijk behaalde vorige keer nog een monsterscore, maar wist de koppositie niet vast te houden. 82 punten in de min, was voor hem een grote domper. Alhoewel hij het niet graag toegaf was hij vooral zelf de schuldige van zijn belabberde spel. Diverse keren heeft hij gerikt, haalde zijn maat de meeste slagen, maar speelde Theo er toch in. Dan ligt het echt niet aan de maat Theo ……….

 

De kop wordt aangevoerd door Arly van Gerven, gevolgd door Jan van Overbeek. Dat is geen verrassing want deze kaarters staan eigenlijk ieder jaar wel in de top. We zullen op deze heren moeten gaan letten en zorgen dat ze niet verder uitlopen.

 

De volgende kaartavond is op donderdag 31 oktober, om 20.00 uur staat de koffie weer klaar. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.