In memoriam Rien Schilders

Wij ontvingen het droevige bericht dat op donderdag 1 augustus jl. onze gildebroeder

Rien Schilders

op 64 jarige leeftijd is overleden.

 

Rien was al een hele tijd ernstig ziek en dat het moment er aan kwam wisten we allemaal. Maar op het moment dat je dan een telefoontje krijgt met het bericht dat Rien is overleden komt het toch nog onverwachts.

In 2012 werd Rien lid van het gilde. Hij was aan de Langerijt komen wonen, dat is bijna Oirschot waar een groot deel van zijn sociale leven afspeelde. Hij maakte kennis met enkele gildebroeders en werd al snel lid van ons gilde. Vanaf de eerste dag heeft hij zich thuis gevoeld, werd een actieve gildebroeder, ging mee schieten en was bijna bij iedere aangelegenheid aanwezig.

Op Rien kon je altijd rekenen. Van beroep was hij timmerman, erg handig en samen met de andere gildebroeders zijn er vele uurtjes doorgebracht in ons gildehuis om klusjes te doen en het gildehuis verder te verfraaien.

Het is bewonderingswaardig te zien hoe Rien met zijn ziekte is omgegaan. Van iets negatiefs iets positiefs maken is een kunst en hij genoot volop van alle kleine dingen en van alles wat hij kon beleven. Met Rien verliezen we een markante gildebroeder. Zijn enthousiasme en altijd opgewekte humeur zullen we enorm gaan missen. Vooral zullen we hem herinneren vanwege zijn enorme humor, ludieke verhalen over zijn werk, die hij steevast vertelde met z’n Esbeeks accent en vooral zijn gezellige aanwezigheid.

Reactie plaatsen

Reacties

bert schilders
5 jaar geleden

Beste gildebroeders;
Als tweelingbroer van Rien, wil ik jullie uit de grond van mijn hart heel hartelijk bedanken ,voor het respectvolle heel mooie afscheid en de mooie woorden over onze Rien. Het geeft mij zeker een heel warm gevoel.
met warme groet Bert Schilders