Nieuwjaarsquiz 2023

Het is inmiddels een ware traditie geworden binnen onze vereniging, om tijdens de nieuwjaarsreceptie van ons Sint Joris Gilde een grootse quiz op poten te zetten.  Op de eerste vrijdag van het nieuwe jaar wordt hij jaarlijks gehouden. Met een kleine 60 gildebroeders, zusters en partners was het een goed gevuld gilde lokaal. Na het gebruikelijke woordje van de hoofdman op een gezond 2023 en een wens voor een mooi gildejaar kon de quiz dan van start gaan.

De meeste deelnemers waren in de dagen voor de quiz al opgewarmd. Ze moesten raden hoeveel kerstballen er in de vaas zaten. Het antwoord werd massaal ingevuld. Echter hebben wij een grote prijzengraaier in ons gilde en die ging er ook dit keer met de extra prijs van door.  Joris Vingerhoeds wist precies te raden dat er 50 ballen in de vaas zaten. 

De quiz zelf had 8 ronden en 3 ludieke doe opdrachten. Onder andere het afknippen van exact 127cm van een bolletje touw, bracht veel hilariteit met zich mee. Ook het raden van kinderfoto's van gildebroeders bracht menig lach op ieders gezicht. Na een gezellige avond strijd waren de winnaars bekend. Bert Smits, Aad Schakel, Johan van Overbeek, Jos Vingerhoets en Joris van Esch wonnen met grote overmacht en gingen met een leuk snack pakketje naar huis. Wederom een geslaagde avond die goed werd na besproken onder het genot van een drankje.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.