Nieuwtjes

Sint Joris Rik Competitie 2015 – 2016

Naarmate we dichterbij de winter komen, wordt de opkomst ook steeds groter. Afgelopen donderdag hadden we maar liefst 5 tafels met rikkers en het was weer een gezellige avond.

Lees meer...

Sint Joris Rik Competitie 2015 – 2016

 

Ondanks de hoge temperaturen is het winterprogramma voor de kaarters gewoon van start gegaan. De eerste 2 ronden van de kaartcompetitie zijn gespeeld, 'maar de kaarten zijn nog lang niet geschud'. Het verschil tussen de nummer één en de nummer laatst is weliswaar ruim 150 punten, maar dat wil nu nog niets zeggen, bloemen aan de finish. De volgende kaartavond is donderdag 19 november.

Zoals gebruikelijk staat vanaf 19.45 uur de koffie klaar.

Sint Joris Oirschot huldigt 5 jubilarissen

Lang lid zijn van een gilde is geen kunst, maar lang een waardevol lid van een gilde is dat zeker wel.
Op de teerdag, maandag 1 juni kon hoofdman Ad Smits 5 jubilerende gildebroeders in het zonnetje zetten en bedanken voor hun diensten tot zover.

Lees meer...

Succes voor Sint Joris Gilde


Brabant kent een rijke gildetraditie en heeft op dit moment nog ruim 200 actieve gilden. Van deze gilden komen jaarlijks de beste vendeliers, tamboers, bazuinblazers en standaardruiters bij elkaar om te strijden wie de beste vendelier, tamboer, bazuinblazer of standaardruiter is. Dit wordt het VTBS toernooi genoemd, ofwel de Brabantse kampioenschappen. Op 20 september was het aan het gilde Sint Sebastiaan uit Lage Mierde de eer om de editie 2015 te organiseren. Met honderden gildebroeders en gildezusters, gestoken in de traditioneel kleurrijke kostuums, was het een prachtig festijn.

Lees meer...

Teerdag 2015, maandag 1 juni

 

Net bekomen van de kringdag bij OLV Broederschap, sommigen zelfs net pas uit de feesttent, stond iedereen om half 9 ’s morgens alweer in vol ornaat klaar voor de mis in de Stratense kapel.

Lees meer...

Meer artikelen...

Kalender

zo okt 22, 2017
Wildverschieting OLV Broederschap Oirschot
___________
zo okt 29, 2017
Brabantkruis
___________
zo okt 29, 2017
Wildtrofee Moergestel
___________
ma okt 30, 2017
Algemene ledenvergadering
___________
do nov 02, 2017
Kaartavonden Sint Joris
___________
zo nov 05, 2017
Brabantkruis
___________
zo nov 05, 2017
Winterverschieting 4OG
___________

Log in