Nieuwtjes

Sint Joris Rik Competitie 2015 – 2016

De strijd is bijna gestreden, maar nog niet beslist. Koning Rien gaat weliswaar fier aan kop, maar heeft een te weinig meegedaan om in aanmerking te komen voor de hoofdprijs. Jan Lunenburg staat er op dit moment het beste voor. Maar het verschil met Gerard Spanjers is slechts 37 punten, dus dat wordt een spannende finaledag. De achtervolgers zijn Cor Spanjers en Arly van Gerven. Zij zijn zo goed als kansloos voor de eindoverwinning, maar doen nog volop mee voor een podiumplaats.

Donderdag 17 maart is het de laatste kaartavond van dit seizoen.

 

De koffie staat weer om acht uur klaar!

Het Sint Joris Gilde bouwt verder.....

Als fundament voor de toekomst bouwde het Sint Joris gilde in 2011 een prachtig mooi gildehuis op haar terrein aan de Heersdijk. Direct na de oplevering werd het idee geopperd om het gildehuis te verfraaien met een kroonluchter. Plannen en schetsen werden gemaakt,

Lees meer...

Een nieuwe hoofdman voor het Sint Joris Gilde Oirschot

Op 30 november hield het Sint Joris Gilde een bijzondere algemene ledenvergadering. Er was één agendapunt en dat was het kiezen van een nieuwe hoofdman. Na 25 jaar hoofdmanschap vond Ad Smits het tijd worden om het stokje over te dragen aan een ander, zoals hij al aan het begin van het jaar had aangekondigd. Op voorspraak van Ad Smits werd Toine van Hout gepresenteerd als kandidaat aan de algemene ledenvergadering.

Lees meer...

Ad Smits 25 jaar hoofdman

Op november 1990 volgde Ad Smits Harrie van Oirschot op als hoofdman van het Sint Joris Gilde Oirschot. Destijds vond men dat Ad in een gespreid gildebed terecht kwam. Onder leiding van Harrie van Oirschot was Sint Joris namelijk helemaal tot bloei gekomen. In 1973 werd het gilde gekostumeerd, bij de ruilverkaveling kreeg het gilde een eigen terrein (bij café 't Zand) en samen met de andere gilden werd in 1980 een groots landjuweel georganiseerd. Toch waren er nog voldoende uitdagingen en Ad greep die met beide handen aan.

Lees meer...

Sint Joris Rik Competitie 2015 – 2016

Naarmate we dichterbij de winter komen, wordt de opkomst ook steeds groter. Afgelopen donderdag hadden we maar liefst 5 tafels met rikkers en het was weer een gezellige avond.

Lees meer...

Meer artikelen...

Kalender

zo dec 24, 2017
Winterverschieting 4 OG
___________
do dec 28, 2017
Kaartavonden Sint Joris
___________
vr jan 05, 2018
Nieuwjaarsreceptie
___________
do jan 11, 2018
Kaartavonden Sint Joris
___________
zo jan 14, 2018
Winterverschieting 4 OG
___________
do jan 25, 2018
Kaartavonden Sint Joris
___________
zo jan 28, 2018
Winterverschieting 4 OG
___________

Log in