Laatste nieuws

6e ronde Sint Joris Rik Competitie

In een pas geverfd gildehuis hadden we gisteren de 6e kaartavond van het seizoen.

Het is goed te zien dat het verschil tussen de koploper, Jan Lunenburg, en zijn vijf achtervolgers is verkleind. We zijn er inmiddels wel achter.

Lees meer...

Zilveren St Joris verschieting

 

Met dank aan 95 schutters en zeer zeker met dank aan de gilde brede ondersteuning (op welke manier dan ook) is de 3e verschieting om de “Zilveren Sint Joris” succesvol verlopen.

Gedurende de dag zijn er door de deelnemers vele positieve opmerkingen gemaakt zoals: “Prachtig gildelokaal, heel mooi terrein, prima bomen, mooie prijzen (zowel zilver als vlees), gezellige sfeer etc. etc. “ Kortom, zoals onze hoofdman ook al aangaf bij zijn afsluitende woorden, voldoende aanleiding om in ieder geval voor de 4e keer deze verschieting te gaan organiseren en wel op zondag 1 september 2013.

 

Van de 95 schutters wisten er 21 de 20 personeel punten vol te schieten (4 bomen met 5 pijlen elk op een wip van 70 mm) en 20 schutters raakten de 10 pijlen voor de kampioen (aparte boom met een wip van 60 mm). De kamp voor de kampioen, met als beloning het mooie Zilveren Sint Joris schild (met ketting), met namens Sint Joris deelname van Ad Smits en Martien van Loon, is uiteindelijk na een spannende, lange kamp gewonnen door Paul van Berkel van Sint Joris Diessen. De kamp voor het personeel, met als prijs de Zilveren Sint Joris draagspeld, waarbij namens ons eigen gilde Bert Smits, Toine van Hout en Martien van Loon hebben meegedaan, was een prooi voor Johnny van de Leest van het Sint Antonius en Sint Sebastiaan gilde uit Gemonde.

 

 Verder was er voor alle schutters die 18, 19 of 20 punten bij het personeel hadden een vleesprijs beschikbaar

Kalender

zo dec 24, 2017
Winterverschieting 4 OG
___________
do dec 28, 2017
Kaartavonden Sint Joris
___________
vr jan 05, 2018
Nieuwjaarsreceptie
___________
do jan 11, 2018
Kaartavonden Sint Joris
___________
zo jan 14, 2018
Winterverschieting 4 OG
___________
do jan 25, 2018
Kaartavonden Sint Joris
___________
zo jan 28, 2018
Winterverschieting 4 OG
___________