Laatste nieuws

2e ronde Sint Joris Rik Competitie 2017 – 2018

 

Na een rustige start 2 weken geleden moesten we gisteren inschikken om alle kaarters een plaatsje te kunnen geven. Er werd al voorzichtig gesproken over een uitbouw aan ons gildehuis.

De 2e ronde bracht direct grote wisselingen in het klassement. Bert Smits voerde vorige week nog de ranglijst aan, maar ondanks 25 pluspunten daalt hij toch naar plaats 4, maar toch nog altijd ruim boven zijn buurman Theo. Onze schrijver startte goed uitgerust aan de avond, scoorde 110 punten en veroverde daarmee de koppositie. De grootste runner up was Wim Bekkers. Normaliter steevast in bezit van de rode lantaarn, scoorde maar liefst 168 punten!! Daarmee stijgt Wim van plaats 13 naar plaats 2.

Voor diegenen die er (nog) niet zo florissant opstaan: Hou vol, je kansen komen nog, we zijn pas net begonnen.

De volgende kaart- en dartavond is op donderdag 2 november.
De koffie staat om 20.00 uur klaar. Tot dan!

Zilveren St Joris verschieting

 

Met dank aan 95 schutters en zeer zeker met dank aan de gilde brede ondersteuning (op welke manier dan ook) is de 3e verschieting om de “Zilveren Sint Joris” succesvol verlopen.

Gedurende de dag zijn er door de deelnemers vele positieve opmerkingen gemaakt zoals: “Prachtig gildelokaal, heel mooi terrein, prima bomen, mooie prijzen (zowel zilver als vlees), gezellige sfeer etc. etc. “ Kortom, zoals onze hoofdman ook al aangaf bij zijn afsluitende woorden, voldoende aanleiding om in ieder geval voor de 4e keer deze verschieting te gaan organiseren en wel op zondag 1 september 2013.

 

Van de 95 schutters wisten er 21 de 20 personeel punten vol te schieten (4 bomen met 5 pijlen elk op een wip van 70 mm) en 20 schutters raakten de 10 pijlen voor de kampioen (aparte boom met een wip van 60 mm). De kamp voor de kampioen, met als beloning het mooie Zilveren Sint Joris schild (met ketting), met namens Sint Joris deelname van Ad Smits en Martien van Loon, is uiteindelijk na een spannende, lange kamp gewonnen door Paul van Berkel van Sint Joris Diessen. De kamp voor het personeel, met als prijs de Zilveren Sint Joris draagspeld, waarbij namens ons eigen gilde Bert Smits, Toine van Hout en Martien van Loon hebben meegedaan, was een prooi voor Johnny van de Leest van het Sint Antonius en Sint Sebastiaan gilde uit Gemonde.

 

 Verder was er voor alle schutters die 18, 19 of 20 punten bij het personeel hadden een vleesprijs beschikbaar

Kalender

zo okt 22, 2017
Wildverschieting OLV Broederschap Oirschot
___________
zo okt 29, 2017
Brabantkruis
___________
zo okt 29, 2017
Wildtrofee Moergestel
___________
ma okt 30, 2017
Algemene ledenvergadering
___________
do nov 02, 2017
Kaartavonden Sint Joris
___________
zo nov 05, 2017
Brabantkruis
___________
zo nov 05, 2017
Winterverschieting 4OG
___________