25 jaar KKW. Een mijlpaal.

Wat 25 jaar geleden begon als “Buurtschieten” met een 6 tal teams is in de loop der jaren uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend festijn met maar liefst 24 teams van 4 schutters. Iedereen die niet formeel lid is van een gilde kan deelnemen aan deze K(ruisboog) K(wartet) W(edstrijden) en gedurende 5 verschietingen zich meten met de andere deelnamers, zowel met de Kruisboog als met de Handboog.

Dat vele deelnemers in de loop der jaren jaarlijks terugkeren zegt veel over dit evenement. Helaas zijn de analen van Sint Joris op dit vlak niet helemaal up to date echter het is zeker dat we heel veel trouwe deelnemers hebben. Voor volgend jaar zijn we al weer bijna volgeboekt.

Om het jubileum een beetje extra luister bij te zetten heeft de huidige KKW commissie van Sint Joris in plaats van de afsluiting op de traditionele 5eavond op dinsdag, in overleg met de deelnemers, ervoor gekozen om dat nu op een zaterdag te doen. Vanaf 16.00 uur is het normale programma gevolgd en daarna is er , geheel in stijl van het Sint Joris Gilde, een aparte verschieting gehouden met de kruisboog om de titels:

-          KKW Koningin

-          KKW Koning

Op basis van alfabet hebben alle deelnemers een parcours afgelegd over de 6 beschikbare bomen en bij de dames wist Tineke van den Heuvel als enige, zeer knap, op alle 6 de bomen raak te schieten. Bij de heren kwamen er uiteindelijk 4 schutters met 6 raken schoten. Na een zeer spannende kamp wist uiteindelijk Jan van Hout, met steun van koningin Tineke, uiteindelijk KKW Koning 2012 te worden.

Uiteraard wensen wij Tineke en Jan van harte proficiat met dit unieke resultaat. Voor alle overige uitslagen verwijzen wij graag naar de site van Sint Joris onder het kopje KKW.

Gezien de vele positieve reacties gaan wij ons binnen het gilde nader beraden over de opzet van 2013.

Kalender

zo jan 21, 2018
Piet Schellekens wisselschild
___________
do jan 25, 2018
Kaartavonden Sint Joris
___________
zo jan 28, 2018
Winterverschieting 4 OG
___________
do feb 08, 2018
Kaartavonden Sint Joris
___________
zo feb 11, 2018
Wintercompetitie 4OG
___________
do feb 22, 2018
Kaartavonden Sint Joris
___________
zo feb 25, 2018
Wintercompetitie 4OG
___________

Log in