Laatste nieuws

2e ronde Sint Joris Rik Competitie 2017 – 2018

 

Na een rustige start 2 weken geleden moesten we gisteren inschikken om alle kaarters een plaatsje te kunnen geven. Er werd al voorzichtig gesproken over een uitbouw aan ons gildehuis.

De 2e ronde bracht direct grote wisselingen in het klassement. Bert Smits voerde vorige week nog de ranglijst aan, maar ondanks 25 pluspunten daalt hij toch naar plaats 4, maar toch nog altijd ruim boven zijn buurman Theo. Onze schrijver startte goed uitgerust aan de avond, scoorde 110 punten en veroverde daarmee de koppositie. De grootste runner up was Wim Bekkers. Normaliter steevast in bezit van de rode lantaarn, scoorde maar liefst 168 punten!! Daarmee stijgt Wim van plaats 13 naar plaats 2.

Voor diegenen die er (nog) niet zo florissant opstaan: Hou vol, je kansen komen nog, we zijn pas net begonnen.

De volgende kaart- en dartavond is op donderdag 2 november.
De koffie staat om 20.00 uur klaar. Tot dan!

ORANJEMARKT 2012

Het Schuttersgilde Sint Sebastiaan Oirschot bouwt in 2012 voort aan een andere viering van Koninginnedag in Oirschot. De bloemenmarkt verdwijnt. Theatervoorstellingen in minitheaters, zoals in de afgelopen 2 jaar, kunnen samen met Oirschotse verenigingen het middelpunt gaan vormen. Die kunnen zich presenteren op de Markt en kunnen meedoen aan een gewicht-trek-wedstrijd. Voor meer informatie en inschrijven:mail naar Theo Cruijff:       Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

 

Theater en kunst

In tot minitheaters omgebouwde schaftwagens verzorgen 6 Oirschotse gezelschappen en/of individuen doorlopend met veel enthousiasme een voorstelling. Er komt ook een mini-kunstroute. Hieraan nemen deel: museum Kruysenhuis, De Toonzaal, museum De Vier Quartieren en De Kas. Verder zal rondom het "Boterkerkje" een kunstmarkt worden opgezet. Alle musea zijn op Koninginnedag gratis toegankelijk.

Concert

Arti et Amicitiae zal 's-morgens om 10:30 uur een Koninginneconcert geven op de markt. Aansluitend zullen het B- en C-orkest optreden.

Ook de rondgang met kinderen en de meiboom maakt deel uit van de festiviteiten. Vooraf worden de kinderen in de gelegenheid gesteld om op de markt hun vervoermiddelen te versieren in het "fietsen-versier-kwartier".

Goede doel

Zoals ook de voorgaande 17 jaar doneert het Sint Sebastiaansgilde Oirschot een belangrijk deel van de opbrengst van de Oranjemarkt aan een goed doel. Voor 2012 is dat "Oirschot Doet!".

Volg de berichten in de pers en op de website van het Sebastiaansgilde Oirschot voor het laatste nieuws omtrent de Oranjemarkt 2012.

Kalender

zo okt 22, 2017
Wildverschieting OLV Broederschap Oirschot
___________
zo okt 29, 2017
Brabantkruis
___________
zo okt 29, 2017
Wildtrofee Moergestel
___________
ma okt 30, 2017
Algemene ledenvergadering
___________
do nov 02, 2017
Kaartavonden Sint Joris
___________
zo nov 05, 2017
Brabantkruis
___________
zo nov 05, 2017
Winterverschieting 4OG
___________