Succes voor ons gilde bij de Brabantse kampioenschappen

Op zondag 18 september verzamelden zo'n 200 gildebroeders en gildezusters zich in Boxmeer om deel te nemen aan het federatietoernooi; standaardrijden, vendelen, trommen en bazuinblazen, ook wel de Brabantse kampioenschappen genoemd.fedratietoernooi

Het mooie Weijerpark midden in het centrum van Boxmeer werd fraai gevuld met de gekleurde gilden en hun vele supporters.

Ons gilde vaardigde een goede delegatie af van 4 bazuinblazers, 4 tamboers en 3 vendeliers. Helaas was dat 1 vendelier te weinig om aan het groepsvendelen mee te kunnen doen. Mooi was het om te zien dat onze groep tamboers na jarenlange afwezigheid weer meedeed en direct al een goed niveau haalde. Helaas waren ze in een te hoge categorie ingedeeld waardoor ze zichzelf niet met groepen van hun eigen niveau konden meten.

Op alle disciplines werd flink gestreden om een schildje en het niveau van de wedstrijden lag ook dit jaar weer erg hoog. Ondanks de grote concurrentie wist ons gilde 2 schilden te winnen. Toon Oomen won de 3e prijs vendelen in de A klasse. Hans Smetsers won de 2e prijs bazuinblazen in de A klasse.

De prijzen werden nog gevierd in ons gildehuis en daarmee is het seizoen voor de vendeliers, bazuinblazers en tamboers afgesloten.

Van deze dag staan diverse foto's in het fotoboek op deze website

Kalender

zo dec 24, 2017
Winterverschieting 4 OG
___________
do dec 28, 2017
Kaartavonden Sint Joris
___________
vr jan 05, 2018
Nieuwjaarsreceptie
___________
do jan 11, 2018
Kaartavonden Sint Joris
___________
zo jan 14, 2018
Winterverschieting 4 OG
___________
do jan 25, 2018
Kaartavonden Sint Joris
___________
zo jan 28, 2018
Winterverschieting 4 OG
___________

Log in