Succes voor Sint Joris Gilde


Brabant kent een rijke gildetraditie en heeft op dit moment nog ruim 200 actieve gilden. Van deze gilden komen jaarlijks de beste vendeliers, tamboers, bazuinblazers en standaardruiters bij elkaar om te strijden wie de beste vendelier, tamboer, bazuinblazer of standaardruiter is. Dit wordt het VTBS toernooi genoemd, ofwel de Brabantse kampioenschappen. Op 20 september was het aan het gilde Sint Sebastiaan uit Lage Mierde de eer om de editie 2015 te organiseren. Met honderden gildebroeders en gildezusters, gestoken in de traditioneel kleurrijke kostuums, was het een prachtig festijn.

Door jong en oud werd gestreden om de 1e plaatsen. Uiteraard ging dit gepaard met veel plezier, lachen en af en toe een traan; als een vendelier zijn vlag liet vallen, een tamboer de maat kwijt was of een bazuinblazer een valse noot blies.

Het Sint Joris Gilde uit Oirschot nam deel met een delegatie vendeliers, bazuinblazers en tamboers. Er was sprake van flinke concurrentie, maar Sint Joris wist toch 3 mooie prijzen mee naar Oirschot te nemen. Jean Paul van de Berkmortel werd 3e in de klasse vendelen t/m 15 jaar; Pieter Smits werd 1e met vendelen in de vaandelklasse en de groep bazuinblazers behaalde ook de 1e plaats.
Het vele oefenen gaf dus loon naar werken en volgend jaar is het Sint Joris Gilde van de partij.

kampioenen

 

Op de foto staan de kampioenen.

Er ontbreken: vendelier Jean Paul van de Berkmortel, Tamboers Henk van Hout en Herman Onland en bazuinblazer Jan van Esch.

Kalender

zo jan 21, 2018
Piet Schellekens wisselschild
___________
do jan 25, 2018
Kaartavonden Sint Joris
___________
zo jan 28, 2018
Winterverschieting 4 OG
___________
do feb 08, 2018
Kaartavonden Sint Joris
___________
zo feb 11, 2018
Wintercompetitie 4OG
___________
do feb 22, 2018
Kaartavonden Sint Joris
___________
zo feb 25, 2018
Wintercompetitie 4OG
___________

Log in